Poročilo: NOGOMET NA NAJVIŠJI RAVNI – 2021

Nazaj na Novice in obvestila

Poročilo: NOGOMET NA NAJVIŠJI RAVNI – 2021

Glede na splošno stanje v državi je bilo kar nekaj zadržkov in dilem ali naj bi letos izvedli tradicionalno nogometno tekmo na najvišji ravni ali ne. Skoraj tik pred zdajci pa je vseeno padla odločitev, da tekma bo, torej bo potrebno prinesti žogo in piščalko na Korošico.

Vremenske napovedi so bile različne – nekatere so obetale dež, druge pa sonce. Vse to in seveda protiepidemiološko stanje  pri nas je vplivalo na to, da udeležba ni bila tako številčna kot v prejšnjih letih, saj je bilo tokrat zahtevano upoštevanje protikoronskih ukrepov. Nekateri pristni Štajerci, ki  so že bili na Korošici, so se pa raje umaknili v dolino, saj je bilo dopoldne poleg močnega vetra megleno in so pričakovali poslabšanje (ki ga pa ni bilo).

Vendar se je kljub vsem prej naštetim oviram in tudi precej močnemu vlažnemu vetru (na Krvavcu naj bi pihal s hitrostjo okoli 70 km/h) zbralo dovolj navdušencev, da se je nogometna tekma na najvišji ravni začela točno opoldne in tako nadaljevala tradicijo, ki se je začela leta 1979. Tokrat je za dodatno presenečenje poskrbel S.P., ki je podaril majice („drese“) za igralce, fotoreporterja in sodnika. Tako se je takoj na prvi pogled videlo, na kateri strani kdo igra – ali za Kranjce ali za Štajerce, saj je v preteklih letih pogosto prihajalo do pomot in je igralec enega moštva v dobri veri, da podaja žogo igralcu iz njegovega moštva podal žogo nasprotnikovemu igralcu.

Obe moštvi sta  pokazali veliko zagnanosti, borbenosti in smisla za kombinacije – napade z leve in desne, pa tudi po sredi, včasih tudi od zadaj, ki pa se niso vedno končali z zadetkom. Jugozahodni veter na samem igrišču ni bil toliko močan, da bi bistveno vplival na rezultat, saj je bilo igrišče v relativno dobrem zatišju. Tudi megle ni bilo, včasih se je skozi podeče se oblake prebil celo kakšen žarek sonca.

Sredi tekme je prišlo do manjšega incidenta, ko je navijač vdrl na igrišče in se podil za žogo, ker je hotel tudi on igrati. Vendar se je zadeva hitro rešila, tako da je bilo nadaljevanje nemoteno, a je imelo za posledico krajši podaljšek tekme.

Tokrat je bila športna sreča bolj naklonjena Štajercem, kar so priznali tudi Kranjci, saj so se na koncu vsi strinjali, da je doseženi rezultat 2:3 v korist Štajercev.

Pri tem pa se je potrebno še posebej zahvaliti PD Celje, ki je očistilo pot s Podvežaka do Korošice od ruševih vej, tako da ne bi le-te v primeru dežja povzročale še dodatno močenje od strani. Tudi goli so bili na novo prepleskani. Označili so tudi linije igrišča, kar pa ni imelo nobenega vpliva, saj je eno od osnovnih pravil te nogometne tekme na najvišji ravni, da ni avta, saj igrišče obsega celo kotlino Korošice…..

Prihodnja tekma v nogometu na najvišji ravni bo v nedeljo, 2. oktobra 2022 z začetkom točno opoldne na Korošici, če le ne bo preveč neugodnih vremenskih razmer.

Bojč

Nazaj na Novice in obvestila