Mladinski odsek

Mladinski odsek je srce vsakega društva. Naložba za naprej. Kot že star pregovor pravi: »Na mladih svet stoji.« Tudi v Planinskem društvu Kamnik si prizadevamo, da mlade navdušujemo nad lepotami gora in preživljanju prostega časa v hribih ter sproščenem bivanju z naravo.

Leto začnemo z zimskim pohodom. Že dve leti zapored, smo bili v sodelovanju z GRS Kamnik, deležni tečaja varne hoje v gore pozimi. V februarju se družimo na zimovanju Zimske Vesele Gorice, kjer nam zavetje nudi Domžalski dom na Mali planini. Učimo se veščin planinstva pozimi, hkrati pa uživamo v sankanju in kepanju.  Spomladi in jeseni spoznavamo nove vrhove, odkrivamo naravo z gorskimi kolesi, plezamo na plezalni steni v dvorani ali v naravi. Vrhunec leta pa je planinski tabor Vesele Gorice. Tabor, ki nam vsako leto nudi novo lokacijo – spoznavanje novih krajev, ljudi, prijateljev, učenje samostojnosti,… Taborili smo že v vasi Svino pri Kobaridu, v Dovjem, na Jezerskem, na Mačkovcu pri Bohinjski Beli,… Leto zaključimo z nočnim pohodom. Noč  ima svojo moč in tudi običajna pot, lahko ponoči prikaže drugačno podobo.

Tekom leta potekajo planinski krožki na OŠ Stranje, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta – podružnica Mekinje. V našem odseku smo se začeli pripravljati tudi na tekmovanje Mladina in Gore. Planinsko šolo vodita Urška in Tinkara.

Vodnice in vodniki mladinskega odseka, ki se ukvarjamo z mladimi, si želimo, da naše navdušenje nad gorami in sobivanje z naravo, prenesemo na naše otroke.

V stik z nami lahko stopite preko emaila mladinski.odsek@pdkamnik.si ali po telefonu 040-730-891, Katja.

Vabljeni, da se nam pridružite in z nami odkrivate lepote narave!

Planinski pozdrav,

Katja Mlakar, načelnica MO

Planinske skupine na šolah

Na nekaterih šolah so v okviru svojih dejavnosti organizirali planinske skupine. Vodijo jih mentorice planinskih skupin, a za varno izvedbo izletov skrbijo vodniki PZS. Te skupine so tudi pripravnica novih članov društva in s tem pomagajo pomlajevati članstvo.

OŠ Šmartno v Tuhinju
OŠ Stranje
OŠ Toma Brejca
OŠ Marije Vere

Aktualno dogajanje na odseku