Podobe nekega časa izpod čopiča Ceneta Griljca

Nazaj na Novice in obvestila

Podobe nekega časa izpod čopiča Ceneta Griljca

Slika mističnega Kamniškega jezera zagotovo ena izmed takih, kakor tudi naslikani prizori iz zgodovine, ki so povečini nastali na podlagi starih fotografij, ki so jih stene občinskega stopnišča gostile v času letošnjih Dnevov narodnih noš, dokaj obsežna razstava pa prinaša tudi celo vrsto drugih zanimivih motivov.

Likovno ustvarjanje Ceneta Griljca, dobrodušnega ljubitelja narave, še posebej gora, starega kamniškega alpinističnega in gorsko-reševalnega mačka, je na kratko predstavil Tone Ftičar, ki je ob tem povedal tudi, da Ceneta Griljca ljubezen do likovnega ustvarjanja spremlja že od malih nog, vendar razmere v katerih je odraščal, niso dopustile, da bi se risanju in slikanju intenzivneje, ali celo karierno, posvetil že v rani mladosti, vseeno pa je ljubezen do likovnega ustvarjanja ostala vse do danes.

Odprtje razstave, ki jo je odprl župan Marjan Šarec, je z zvoki citer popestril Tomaž Plahutnik, obiskovalci odprtja, pa so z zanimanjem prisluhnili tudi samemu avtorju razstave, ki jim je zaupal nekaj zanimivosti o nastanku njegovih slik, v katere je nedvomno vloženega nemalo truda, tako v likovnem, kot tudi raziskovalnem smislu.

Del tega, kar je Cenetu Griljcu uspelo ustvariti tekom let in v času, ko se je ob številnih drugih aktivnostih in dejavnostih, lahko posvetil tudi slikarstvu, pa si lahko, v prostorih kamniške občinske stavbe, ogledate tudi sami, in sicer do ponedeljka, 16. januarja 2017.

Vir: kamnik.info 

Nazaj na Novice in obvestila