Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka tudi na ličnih zloženkah

Nazaj na Novice in obvestila

Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka tudi na ličnih zloženkah

Spoznavanje krajev, gora, žive in nežive narave in bivanje v njej predstavlja del lepih doživetij v našem življenju. Telo in duša se okrepita in s tem nabereta moči in poleta za delo in naloge, kakršne koli so pred nami. Kamor koli že se bomo podali, moramo premišljeno usmerjati svoj korak in početje.
Za vas smo skupaj z Zdrženjem planinskih organizacij alpskega loka (CAA) pripravili vrsto priporočil za varnejše in užitkov polnejše obiskovanje gora. Že dalj časa jih najdete na naši spletni strani, sedaj pa so na voljo tudi v obliki priročnih in ličnih zgibank. Tako bodo še lažje našle pot do večjega števila ljubiteljev takšnih in drugačnih strmin ter gorskih  aktivnosti.

Turno kolesarstvo – varno in strpno

Varno pohodništvo in planinarjenje

Varno na visokogorske ture

Varno na zelo zahtevnih planinskih poteh

 

  Zgibanka
  Zgibanka
  Zgibanka
  Zgibanka

Združenje planinskih organizacij alpskega loka – CAA

 Osem vodilnih planinskih organizacij v državah na območju Alp, med katerimi je tudi PZS, tesneje sodeluje že od leta 1995. Iz sprva neformalne oblike sodelovanja je leta 2004 nastalo formalno Združenje planinskih organizacij alpskega loka (Club Arc Alpin – CAA). CAA, ki preko svojih članic združuje preko 2 mio planincev, promovira planinstvo ter skrbi za izmenjevanje informacij in primerov dobre prakse med članicami. Na področju Alp koordinira in predstavlja skupne interese osmih planinskih organizacij na področju planinstva, varstva gorske narave ter urejanje alpskega prostora s poudarkom na sodelovanjem v organih Alpske konvencije. Dejavnost združenja se v pretežni meri izvaja v:

komisiji za koče in poti,
komisiji za planinske športe, usposabljanje in varnost ter
komisiji za varstvo narave in urejanje alpskega prostora.

 Članice Združenje planinskih organizacij alpskega loka – CAA:———————————–Več nasvetov za varnejše obiskovanje gora:

Kako varneje v gore – nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta
Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah

Vir: PZS

Nazaj na Novice in obvestila