Mala šola planinstva (4) Kviz za mlade planinke in planince

Nazaj na Novice in obvestila

Mala šola planinstva (4) Kviz za mlade planinke in planince

Morda se bo kdo vprašal, zakaj bi objavljali dodatne naloge in vprašanja, glede na to, da se je vse šolsko delo (zaradi danih razmer) prestavilo na dom. Verjamem namreč, da je že to samo po sebi izredno naporno, tako za starše kot za otroke oz. mladino. Pa vendar. Imam prijatelja, ki je končal študij primerjalne književnosti, danes pa knjige praktično nikoli več ne prime v roke. Sama končujem študij matematike in fizike na Pedagoški fakulteti, vendar v prostem času nikoli ne rešujem matematičnih in fizikalnih nalog.
V prostem času radi počnemo tisto, kar nas resnično veseli. Kar je naša strast. In če so to hribi in planinstvo, potem bomo, morda, za lahko noč prebrali zgodbo o Zlatorogu in se naučili kaj novega, ko bomo slišali o njegovi zdravilni roži. Ali pa rešili nalogo, kjer bomo spoznali kakšno novo planinsko rožo in jo bomo poleti lahko prepoznali in pozdravili, ko bomo na turi.
In vedno bomo lahko ponosni nase, če bomo s pridobljenim znanjem o prvi pomoči nekomu pomagali. Vse to in še več zajema planinstvo. Naj vam bo vedno v strast in prijaznost.
Kviz za mlade planinke in planince najdete s klikom na to povezavo ali na spodnjo fotografijo. >>>

Ana Suhadolnik, načelnica Mladinske komisije PZS
P.S.: Vsem želim zvrhano košaro zdravja!
—————————
Mali šoli planinstva >>> lahko ne le preve(t)rite svoje znanje, ampak se tudi naučite planinske vozle ali osvojite kakšno drugo veščino za varnejši obisk gora.
Več vsebin za krajšanje časa doma >>> spletna knjižnica S knjigo v gore.Vabljeni pa tudi k učenju vozlov v #MaliŠoliPlaninstva, ki so na voljo na tej povezavi – Mala šola planinstva.

Nazaj na Novice in obvestila