Naj Planinska pot 2024

Nazaj na Novice in obvestila

Naj Planinska pot 2024


Naj planinska pot 2024

Naj planinska pot je Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici

Tokratno glasovanje je bilo drugačno, saj so bile v izboru poti, ki so jih lanske vremenske ujme poškodovale. In sicer z namenom, da zmagovalni poti podarijo nujno potrebna finančna sredstva za obnovo. Glasovanje je končano, izbrali pa so slikovito Koželjevo pot ob Kamniški Bistrici, ki po poplavah ni prehodna. A obljubljajo, da bo že do sredine poletja. SPORTAL Začela se je jubilejna deseta sezona akcije Naj planinska koča

Z osvojitvijo naziva naj planinska pot 2024 bo sredstva za obnovo prejela Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici, priljubljena lahka planinska pot, ki vas popelje v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp do izvira Kamniške Bistrice. S podporo Zavarovalnice Triglav in s pomočjo več kot 40 markacistov Planinskega društva Kamnik bo pot predvidoma obnovljena do sredine letošnjega avgusta. Izbor naj planinske poti je sicer del tradicionalne vseslovenske akcije Očistimo naše gore, ki poteka že 15. sezono.

V letošnji izbor se je poleg zmagovalne uvrstilo še pet planinskih poti, ki so bile prav tako poškodovane v lanskoletnih ujmah. Ker smo se lani soočili z izjemnimi razmerami zaradi neurij in poplav, so se v Zavarovalnici Triglav odločili, da naredijo še eno izjemno potezo. Sredstva za obnovo so tokrat podarili tudi drugo uvrščeni poti od jame Topla do Male Pece na Koroškem, ki ji je zmaga ušla za las, zanjo pa skrbi PD Mežica.

Hvala vsem, ki ste glasovali

PD Kamnik

Nazaj na Novice in obvestila