TRIGLAV – 1 : 25.000

triglav_naslovnica_m
triglav_naslovnica_m

TRIGLAV – 1 : 25.000

9,10 

Opis

Planinska založba PZS je v sodelovanju z Geodetskm inštitutom Slovenije ter Geodetsko družbo, d.o.o. izdala prenovljeni planinski zemljevid Triglav – 1 : 25 000. Z njim nadaljujemo s posodabljanjem naših planinskih zemljevidov.

Triglav25Planinski zemljevid Triglav – 1 : 25 000 pokriva območje osrednjih Julijskih Alp s Triglavom v osrednji vlogi. Robovi zemljevida so omejeni s slovensko-avstrijsko državno mejo na severu ter s Kočo pri Triglavskih jezerih, Vojami, Uskovnico in Zajamniki na jugu. Na vzhodni strani zemljevid seže do Goreljka, Srednje Radovne in Dovške babe, na zahodu pa se končuje z Dolino Triglavskih jezer, Kriškimi podi ter Veliko Pišnico.
V primerjavi s staro izdajo istoimenskega zemljevida je njegovo območje torej premaknjeno nekoliko proti severu, posledično pa smo na papir v merilu 1 : 25 000 po dolgih letih prenesli tudi območje Karavank med Dovjem in Kranjsko goro. Najzanimivejša točka med njimi je zagotovo Kepa, najdemo pa tudi preostale priljubljene pohodniške in turnosmučarske cilje, kot so Truperjevo in Maloško Poldne, Kresišče, Vošco, Mojstrovico in druge.
Pravo dodano vrednost pa zemljevidu Triglav – 1 : 25 000 prinesejo opisi pristopov na vrh Triglava, ki jih najdemo na zadnji strani zemljevida. Opisani so vsi pristopi z vseh izhodišč (Vrata, Kot, Krma, Pokljuka, Bohinj in Trenta) in po vseh možnih markiranih planinskih poteh. S tem prevzame zemljevid Triglav – 1 : 25 000 še vlogo vodnička, s pomočjo katerega boste lažje izbrali primernejšo pot za vzpon na našega očaka!
Ljubitelji turnega smučanja boste najbolj veseli vrisanih priporočenih in priljubljenih smeri turnih smukov, za ljubitelje skritih stezic pa so avtorji dodali tudi vrisano smer poteka kultne in skrivnostne brezpotne »vezne poti« Planica – Pokljuka, o kateri ste lahko brali v oktobrski številki Planinskega vestnika. Sicer pa najdete, tako kot na vseh novih zemljevidih PZS, tudi na tem številne ostale koristne informacije, kot so označena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, naravne in kulturne posebnosti in še kaj.

Planinski zemljevid Triglav – 1 : 25 000 sledi prenovljenim izdajam GrintovcevBohinja, Stola, Jalovca&Mangarta ter Krnskega pogorja.

Leto izdaje: 2017
Teža: 92 g
has been added to your cart:
Blagajna