DOMŽALE IN OKOLICA – 1 : 25.000

PZS Domzale in okolica_naslovnica
PZS Domzale in okolica_naslovnica

DOMŽALE IN OKOLICA – 1 : 25.000

9,10 

Opis

Planinski zemljevid Domžale in okolica – 1 : 25.000 bo prišel prav vsem, ki bi želeli raziskovati širšo okolico Domžal, Lukovice, Moravč, Dolskega, Črnuč, Gamelj, Vodic, Komende, Mengša, Trzina in Kamnika. Nad njimi boste našli priljubljene izletniške točke Kamniško-bistriškega polja – Rašico z dostopi iz vseh strani, domžalska hišna vrhova Šumberk in Križentaver, kamniška Špica in drugi.

Zemljevid Domžale in okolica – 1 : 25.000 poleg omenjenih naselij zajema skrajni zahodni del Posavskega hribovja med Savo in Moravško dolino (povzpnete se lahko na priljubljeno Muravico, Cicelj, Ušte, Limbarsko goro in Golčaj) in južne obronke Kamniško-Savinjskih Alp nad Tuhinjsko dolino (kraljuje jim Menina planina z označenimi pristopi z južne in zahodne strani) ter Kamnikom in Komendo.

Predstavljeno območje je bogato s planinskimi obhodnicami. V celoti sta zajeti Domžalska pot spominov in Rokovnjaška pot ter večji del Moravške in Komendske planinske poti ter drugih obhodnic (Pot kurirjev in vezistov, Ljubljanska mladinska pot) ter del Evropske pešpoti E6 in Slovenske turnokolesarske poti.

Na planinskem zemljevidu Domžale in okolica – 1 : 25.000 najdemo, poleg planinskih poti in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, turistične kmetije, marsikatere naravne in kulturne znamenitost območja, številne športne objekte (plezališča, vzletišča jadralnih padalcev, ipd.) in še kaj.

Zemljevid smo izdali v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije, Geodetsko družbo d.o.o., Občino Domžale, Občino Lukovica in Planinskim društvom Domžale.
Leto izdaje: 2020
Teža: 98 g
has been added to your cart:
Blagajna