RAZPIS ZA OSKRBNIKA COJZOVE KOČE NA KOKRSKEM SEDLU

Nazaj na Novice in obvestila

RAZPIS ZA OSKRBNIKA COJZOVE KOČE NA KOKRSKEM SEDLU

Planinsko društvo Kamnik razpisuje odprt razpis za mesto oskrbnika Cojzove koče na Kokrskem sedlu. Društvo je eno največjih v Sloveniji z močno planinsko tradicijo. Locirano je v mestu Kamnik po katerem se imenuje ta alpska veriga, ki je kulisa za celo Ljubljansko kotlino.

Cojzova koča stoji na prelazu iz Kamniško-Bistriške doline v Kokrsko dolino na višini 1793m med Kalško goro in Grintovcem v Kamniško-Savinjskih Alpah. Velja za visokogorsko kočo I. kategorije in je iz doline oskrbovana s tovorno žičnico. Preskrba z energijo je vezana na solarne celice,  vetrni agregat in pomožni dizelski agregat. V letu 2018 je bila prenovljena notranjost koče skupaj z novo kuhinjo, ki dosega sodobne standarde. Oskrba vode je vezana na kapnico in dezinfekcijo preko UV filtra, delno pa iz studenca pod Pasjo glavo. Čiščenje odpadnih voda gre preko čistilne naprave. Na koči je telefon, internetna povezava, radijska postaja preko katerih poteka komunikacija s pisarno društva. Koča ima tudi spletno kamero. V letu 2022 je dobila tudi novo zunanjo podobo in energetski ovoj. Prenovljena je bila jedilnica z novo litoželezno pečjo. Obratovalna sezona je od junija do oktobra.

Delo oskrbnika na Cojzovi koči zahteva izkušnje z vseh področij planinskega gospodarstva. Zaželjena je ekipna prijava v sestavi oskrbnik, kuhar in pomožna moč. Na prvem mestu so gostinske veščine in skrb za goste ter posredno za renome koče. Poleg gostinskih in kulinaričnih znanj, ki zahtevajo poznavanje sistema HACCP je potrebno poznavanje tehničnega dela koče v smislu dobrega gospodarja. Zahtevano je tudi računalniško znanje, kar zajema poleg osnovnih računalniških programov za delo v pisarni še upravljanje z davčno blagajno in e-gost aplikacijo. Glede na to, da kočo obišče veliko tujih gostov je zaželjeno osnovno znanje angleščine ali nemščine. Poznavanje okoliških gora je dobrodošla vrlina oskrbnika.

Izbor bo potekal preko navadne ali e-pošte. Svojo prijavo s poudarkom na dosedanjih izkušnjah na enakih ali podobnih opravilih pošljite na društveni naslov do 15. februarja 2023. Z izbranimi kandidati bomo opravili razgovor. Prednost bodo imeli kandidati, ki izpolnjujejo navedene pogoje razpisa. Za vse dodatne informacije pišite na info@pdkamnik.si.

Nazaj na Novice in obvestila