Poletni tabor za otroke

Nazaj na Novice in obvestila

Poletni tabor za otroke

KAJ LAHKO OD TABORA PRIČAKUJEMO?

Utaborili se bomo ob Planšarskem jezeru na Jezerskem s pogledom na čudoviti venec okoliških gora. Odpravljali se bomo na izlete po vrhovih v okolici. Ture bodo prilagojene udeležencem od manj zahtevnih za mlajše, do zahtevnejših kot so Goli vrh, Virnikov Grintovec in Velika Baba za bolj izkušene planince. Prosti čas bomo zapolnili z različnimi planinskimi aktivnostmi, za katere bodo poskrbeli odseki Planinskega društva Kamnik s svojo pestro dejavnostjo.  Sodelovali bodo tudi člani Društva GRS Kamnik, ki bodo poskrbeli za zanimiv plezalen dan in varen potek tabora. Večere bomo preživljali ob prepevanju in igrah ob tabornem ognju.

KOMU JE TABOR NAMENJEN?

Tabor je namenjen vsem, ki bi nekaj počitniških dni radi preživeli pod gorami in v gorah v družbi ljubiteljev gorske narave.  Dobrodošli so otroci od 3. do 9. razreda osnovne šole, ki so pri vsakodnevnih opravilih samostojni. Zaželeno predznanje planinstva oziroma aktivnost v enem od planinskih krožkov na osnovnih šolah. 

KDO BO SKRBEL ZA NAS?

Vodji tabora bosta Marko Petek in Vlasta Bizjak. Vsaka tura in aktivnost bo organizirana v spremstvu izkušenih vodnikov Planinskega društva Kamnik in članov Društva GRS Kamnik, tako da bo naš korak varen tudi na planinski poti in poleg nje.

KJE BOMO SPALI?

Spali bomo v šotorih pod platneno streho, ki ji mi radi rečemo kar hotel tisoč zvezdic. Šotore bomo priskrbeli mi, lahko pa prinesete tudi svoje.

KAJ BOMO JEDLI?

Za okusne tople obroke in malice na turah bo poskrbela naša simpatična kuharica Pepa.

KAJ POTREBUJEMO NA TABORU?

Potrebujemo taborniško opremo (spalne vreče, podloge, svetilka, posode, pribor,…), planinsko opremo (visoki planinski čevlje, nahrbtni, čelado…), oblačila (zaščita za veter, sonce, dež, in mraz),  higienski komplet (sem sodi tudi zaščita proti soncu in insektom), družabni rekviziti (inštrumenti, družabne igre, risalni pribor …), dokumenti (osebni dokument, zdravstvena izkaznica, planinska izkaznica oz. planinski dnevnik). Natančnejši seznam boste dobili na informativnem sestanku.

ČESA NE POTREBUJEMO NA TABORU?

Ljubitelji narave, kar planinci prav gotovo smo, gremo v naravo, da se ji približamo. Moderno tehnologijo bomo tako pustili staršem, da jim ne bo dolgčas. Starši pa bodo z vami lahko komunicirali preko vodje tabora. Radi bi, da z nami uživate tabor kot ga poznamo v pravem pomenu besede, brez zunanjih dražljajev.

KAJ PA CENA?

Cena za otroka je 95 €. Članarina ni všteta v ceno! 40 € prinesite na informativni sestanek , ki bo v sredo, 11.6.2014 ob 18. uri v prostorih Planinskega društva Kamnik.

KJE BO INFORMATIVNI SESTANEK?

Prostori Planinskega društva Kamnik se nahajajo v starem delu Kamnika, na Šutni 42. Do tja najlažje pridete iz spodnje strani. Parkirate lahko na cesti Josipa Močnika ali zadaj na Kolodvorski ulici ob železniški progi.

KAKO DO JEZERSKEGA?

Do Šenčurja se lahko pripeljemo po stari cesti skozi Brnik ali po avtocesti, izvoz Kranj vzhod. Sledimo tablam proti Preddvoru in od tam naprej na Jezersko. Naš tabor se nahaja na Zgornjem Jezerskem, natančneje ob Planšarskem jezeru.

Prijavnice lahko oddate na informativnem sestanku ali jih pošljeta po pošti do 16. junija 2014 na: Planinsko društvo Kamnik, Šutna 42, 1240 Kamnik s pripisom

“Za tabor Mladinskega odseka”

KONTAKT ZA STARŠE

Za vse informacije pred ali med taborom lahko pokličete:

vodjo tabora – Marka Petka na 041 874 887

tehnično vodjo – Vlasto Bizjak na 041 882 436

Vsak, ki se odloči za tabor mora biti član Planinske zveze Slovenije zaradi zavarovanja, ki ga članstvo zagotavlja. Članarino lahko plača na informativnem sestanku! Osebni podatki se bodo uporabljali zgolj za namene koordinacije tabora.

VabiloPoletni tabor delno sofinancira Fundacija za šport

Nazaj na Novice in obvestila