AMARIANO (1905 m)

Nazaj na Novice in obvestila

AMARIANO (1905 m)

Zborno mesto: ob 5.00 na spodnji železniški postajiVodnica: Saša LindičTežavnost: zahtevna označena potOkvirni čas hoje: 4 do 5 urVišinska razlika: 900 mPotek in opis poti: Tokrat bomo obiskali Karnijske Alpe ter se povzpeli na piramidasto goro Amariano, ki se dviga nad Tolmečom. Pot poteka po južni strani gore in za razliko od zgornjega dela, ki je strm in zavarovan z jeklenico, ni zahtevna. Z vrha bomo ob lepem vremenu imela imeli širne razglede na bližnje in daljne vrhove.  Mimo Kranjske Gore in Trbiža se bomo po dolini Bele in Železni dolini zapeljali od mesteca Amaro, kjer nas bo ozka gorska cestica pripeljala do prelaza na višini tisoč metrov, kjer bo izhodišče za naš vrh. Sestop bo potekal po poti vzpona. Po opravljeni turi bomo obiskali bližnjo Pušjo vas, staro srednjeveško mestece z mnogimi znamenitostmi, ki je bilo med potresom leta 1976 skoraj popolnoma uničeno.

Obvezna oprema in dokumenti: Čelada, čevlji z dobrim rebrastim podplatom, zaščita za sonce, dež in veter, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika, potrjena članska izkaznica, osebni dokument

Način prevoza: lasten z avtomobili Strošek izleta: 20 eur Prijave in dodatne informacije: na tel. št. 041/874-886 do četrtka, 29.5.,zvečerOpombe: V primeru slabega vremena bo izlet odpadel!

Nazaj na Novice in obvestila