Rokovnjaški pohod

Nazaj na Novice in obvestila

Rokovnjaški pohod

Pot udeležence vodi iz TROJAN skozi zaselek HRIBI, mimo STRMECA v MOTNIK in nato na SROBOTNO in preko REBER na SLOPE, BIBO PLANINO in mimo PEČNE POLJANE in VELIKIH STEN na KOSTAVSKO PLANINO do SV. MIKLAVŽA in naprej do cilja v TERMAH SNOVIK v Lazah pri Tuhinju. Dolžina poti je slabih 50 km. Hoje po srednje težkem terenu (ponoči), z vmesnimi postanki, je za 12 ur.

Vsak udeleženec pohoda mora biti dobro telesno in psihično pripravljen za hojo v nočnem času ter ustrezno opremljen za morebitne neugodne vremenske razmere; hodi na lastno odgovornost, vendar v skupini pod vodstvom vodnikov Planinske zveze Slovenije. S seboj morajo imeti pohodniki tudi baterijsko svetilko z rezervnim baterijskim vložkom. Pohodniki so na poti dolžni upoštevati  navodila vodnikov iz spremstva. Prepovedano je pitje alkoholnih pijač!! Vodstvo pohoda si pridržuje pravico, da izloči vsakogar, ki bi oviral varno hojo. Ponoči je orientacija slabša, zato naj pohodniki ne zapuščajo skupine!

Kdor se želi udeležiti pohoda, lahko za podrobnosti pokliče v času uradnih ur na Planinsko društvo Kamnik (http://www.drustvo-pdkamnik.si/): 01/839 13 45 ali svoje vprašanje posreduje po e-pošti: pdkamnik@siol.net, kjer sprejemajo prijave za večje skupine. Prijavite se lahko tudi  dve uri pred odhodom na vpisnem mestu na Trojanah, kamor naj bi vodje planinskih skupin, zaradi poenostavljenega postopka, prinesli s seboj sezname udeležencev (ime in priimek, letnica rojstva, društvo), če skupina ne bi bila že predhodno prijavljena preko e-pošte. Za dodatne informacije lahko pokličete tudi na: 031 395 094 – Miran ali 041 727 918 – Jana.

Prijavnina je 10 EUR, plača pa se ob prijavi na dan pohoda (velja tudi za predhodne prijave). Prijavnina vključuje avtobusno vozovnico iz Snovika do Trojan (za tiste, ki boste na Trojanah pustili svoje jeklene konjičke), vodenje, zavarovanje za čas pohoda, praktično darilo, diplomo, izkaznico, krof, čaj, malico in rokovnjaški golaž. Za mladino do petnajstega leta starosti, v spremstvu staršev,  prijavnine ni!

Na dan pohoda bo avtobus iz Kamnika proti Trojanam odpeljal ob 18. uri in se ustavil na Duplici, v Komendi, Trzinu in Domžalah.Organizatorji udeležence prejšnjih pohodov prosijo, da ne pozabijo doma svojih že žigosanih izkaznic. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu s tem, da si organizator pridržuje pravico, da traso prilagodi vremenskim razmeram.

Nazaj na Novice in obvestila