Poročilo: KOPRIVNJAK 1754 m

Nazaj na Novice in obvestila

Poročilo: KOPRIVNJAK 1754 m

S kombijem smo se 20. avgusta zapeljali mimo Plavškega Rovta do manjšega parkirišča na Kokošiču. Pot smo nadaljevali po dobro utrjeni gozdni gramozni cesti. Pred Hruško planino smo zavili levo na nemarkirano stezo, ki se je najprej dokaj strmo dvigala skozi gozd in nas po strmem travnatem pobočju pripeljala na Hruški vrh. Na vrhu smo se zaščitili pred dežjem, saj je začelo rahlo deževati (manjša ploha). Pot smo nadaljevali po označeni poti, ki smo jo zapustili in prečili pobočje grebena nad planino Rožča. Pod vrhom Koprivnjaka smo se po označeni poti povzpeli na vrh. Sestopili smo po travnatem pobočju na planino Rožca, kjer so se pasle ovce, konji, krave … in se po označeni poti spustili do koče na planini Rožca (avstrijska stran). Po malo daljšem počitku smo se po označeni poti povzpeli na sedlo in se sputili na Hruščevsko planino do izhodišča.

Naš dan smo zaključili na turistični kmetiji Pri Tinku v Zakamniku, kjer nam je gospodar postregel z dobro domačo zaseko, kruhom in keksi.

Skozi dan so se vremenske razmere pogosto spreminjale, od rahlega rosenja do prijetnih sončnih žarkov, ki so z meglicami in zanimivimi oblikami oblakov ustvarile prav poseben čar narave.

Vanda Urbanija

Nazaj na Novice in obvestila