Kamniški lionisti so planincem podaril defibrilator

Nazaj na Novice in obvestila

Kamniški lionisti so planincem podaril defibrilator

Članice in članice Lions kluba Kamnik so se sinoči, kot običajno vsako leto v tem času, znova zbrali na gradu Zaprice, kjer si za začetek večera, pod strokovnim vodstvom Marka Kumra ogledali aktualno razstavo »Kam so šle vse fabrike«.

Po ogledu razstave je predsednica dr. Andreja Eržen Firšt, katere predsedniški mandat se izteče 1. julija, v vrste kluba sprejela štiri nove mlade člane ter z značkami za zasluge nagradila nekatere člane in članice kluba, ki so se v letu dni njenega predsedovanja Lions klubu Kamnik, najbolj izkazali pri različnih klubskih aktivnostih.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Barbara Božič, z glasbo oz. petjem pa popestrila Branka Božič, so člani in članice predstavniku Planinskega društva Kamnik izročili tudi defibrilator, ki so ga nabavili s sredstvi zbranimi na dobrodelnem teku »Tečem, da pomagam«.

Defibrilator je iz rok predsednice kamniškega Lions kluba prevzel Zdravko Bodlaj, podpredsednik društva in načelnik Odseka za planinske poti pri Planinskem društvu Kamnik, ki se je Lionskom iskreno zahvalil za donacijo in dejal, da bo defibrilator, po premisleku upravnega odbora PD Kamnik, svoje mesto našel v Cojzovi koči na Kokrškem sedlu, hkrati pa izrazil upanje, da bi ga čim manjkrat potrebovali.

Predsednica Lions kluba Kamnik se je ob koncu uradnega dela prireditve vsem članom in članicam kluba zahvalila za pomoč in sodelovanje ter ves trud, ki so ga za delovanje kluba namenili v času njenega mandata, saj so uspeli v zadnjem letu uspešno izpeljati kar nekaj humanitarno obarvanih prireditev, dr. Andreja Eržen Firšt pa je ob tem predsedniško funkcijo simbolično predala novemu predsedniku kluba Dimitriju Perčiču, ki bo enoletni predsedniški mandat uradno nastopil s 1. junijem.

Poletno noč Lions kluba Kamnik so kamniški lionisti zaključili s sproščenim druženjem ob pogostitvi in glasbeni spremljavi Branke Božič v lapidariju gradu Zaprice.

Nazaj na Novice in obvestila