50. tradicionalni spust izpod Raduhe za alpiniste, gorske reševalce in turne smučarje

Nazaj na Novice in obvestila

50. tradicionalni spust izpod Raduhe za alpiniste, gorske reševalce in turne smučarje

PRAVILA TEKMOVANJA

START: v SOBOTO 10. 4. 2010 ob 14. uri v Grohotu.

POTEK TEKMOVANJA:PROGA 1 »SREDNJI ČAS«: Dvojica starta s smučmi pri planinski koči na Grohotu in opravi vzpon po označeni poti do mesta za spust po vrvi. Nato se spustita po vrvi čez skalni skok, si ponovno pritrdita smuči in se nenavezana smučata navzdol po označeni progi do cilja pri planinski koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.

PROGA 2 TRADICIONALNI SPUST »NAJHITREJŠI ČAS«: Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.

OBVEZNA OPREMA: Vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in 2 vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 minuta.

RAZGLASITEV REZULTATOV: uro po koncu tekmovanja.Po tekmovanju ste vsi vabljeni na prijetno druženje in alpinistično gavdo, kjer nas bosta z dobro glasbo razvajala LUKA&TOMAŽ iz Mežice.

PRIJAVE: prijave lahko pošljite do petka, 9. 4. 2010 na naslov:e-naslov: mirankaker@gmail.com ,GSM: 031 294 171 (Kaker Miran – Keks),

Na dan tekmovanja med 12.30 in 13.30 uro v Grohotu.

ŠTARTNINA: 25 € na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk). V primeru prijave na dan tekmovanja je štartnina 30 €. Z eno štartnino možnost tekmovanja na obeh progah.

Vsi udeleženci spusta prejmejo majice, topel obrok, pijačo in skromna praktična darila.TEKMUJE SE NA LASTNO ODGOVORNOST!

 

Nazaj na Novice in obvestila