Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice – Čaka nas stara baba z velikim zobom

Nazaj na Novice in obvestila

Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice – Čaka nas stara baba z velikim zobom

V dolini vsi so se babe bali, saj kadar je uroke pošiljala, nihče od kmetov ni upal na njivo ali v gozd, ker tam še danes hudičeva ježa preži, ki marsikaterega kmeta lahko zaradi njenih urokov takoj pogubi.

Ko pa baba že bila je stara, ni več tako dobro zelišča nabirala, saj počasi že prihajal njen je čas. Nihče pa vedel ni koliko je stara, saj krepko čez sto jih je že nabrala.

Nekega dne pa, ko dovolj zelišča ni nabrala, preko roba planote z jezo uroke je metala in glej babi stari spodrsne na planoti tej. In ko tako omahne v globine prostrane odkoder slišati je bilo še vedno njene uroke stare. In iz odmeva gora slišati urok bilo je celo v dolino: Jelovica ti ne boš strma kot prej, takoj škrbino naredi na mesti tej.

In od takrat se vedno na koncu Jelovice, ki se zaključuje proti Bohinjski Beli vidi velik Babji zob, katerega že več sto let iz roda v rod vsi tako imenujejo. In v bližini še danes koča stoji, ki da lastnikov se zvrsilo že več je kot tri. (Vir: http://www.bohinjskabela.si/sl/znamenitosti/babji-zob).

Otroci, kaj še čakate …Tako noro “kulsko” je bilo lani

Vodstvo tabora: Vlasta Bizjak, Marko Petek in Matjaž Šerkezi Razpis (226,44 Kb) Prijavnica (303,64 Kb)Projekt bodo omogočili:

      

      

Nazaj na Novice in obvestila