Vabilo na planinski izlet – Planina Razor (1315 m) in Vogel (1922 m)

Nazaj na Novice in obvestila

Vabilo na planinski izlet – Planina Razor (1315 m) in Vogel (1922 m)

Kdaj: Sobota, 14. 08. 2010, ob 6.00 uriZborno mesto: Trg prijateljstva v KamnikuVodnik, vodnica: Matjaž RavnikarTežavnost: Lahka nemarkirana in markirana potOkvirni čas hoje: 5 – 6 ur s sestopomVišinska razlika: 800 m

Potek in opis poti: Vogel je bolj poznan iz Bohinjske strani, predvsem po smučariji  mi pa ga bomo spoznali še z južne strani, ob smaragdni reki Soči, Idrici in Tolminki.Parkirni prostor malo pred planino, potem po kolovozni poti do Planine Kuk 1160m. Od tu sta dve možnosti, mi gremo desno in preko Zabiškega Kuka (ta del ni markiran, je pa shojen) in naprej po markirani poti na  Vogel (1922 m). Za vzpon rabimo 3 ure.Povratek direktno na Planino Razor (1,5 ure). Počitek, koča je dobro oskrbovana, posebno so znani po dobrih štrukljih. Od planine Razor do avtomobilov rabimo še 1 uro. Torej skupaj 5-6 ur hoje.Če bi se vračali preko Baške grape, bi se lahko dogovorili za ogled slikarskih del, umetniškega ustvarjanja iz raznobarvnega kamna – paska domačinke – kmetice Stanislave Golob v Grahovem. Zelo zanimivo! Seveda, če bi bilo dovolj časa. Povratek preko Škofje Loke v večernih urah. Če nam bo vreme naklonjeno nas čaka zelo lep konec sveta.

Obvezna oprema in dokumenti: Običajna planinska (dobri planinski čevlji, zadosti tekočine, hrana iz nahrbtnika, zaščita za sonce, dež in veter, pohodne  palice).Način prevoza: Lasten z avtomobili – mogoče kombiCena izleta: 10 € (Šofer dobi za vsakega sopotnika primeren znesek).Prijave in dodatne informacije: Pri vodniku na tel. 041/563-013 do petka, 13. 08. 2010, do 18.00 ure.

Opombe: V primeru slabega vremena bo tura odpovedana v petek ali na dan izvedbe.

Nazaj na Novice in obvestila