Utrinki BOLDER JAGE 9.3.2024

Nazaj na Novice in obvestila

Utrinki BOLDER JAGE 9.3.2024

9. 3. 2024 smo delovna ekipa športno plezalnega odseka Kamnik organizirali plezalno tekmo, ki nosi ime Bolder jaga. Bolder jaga je tekma v balvanskem plezanju, ki se je leta 2016 pod organizacijo Luka Podbrežnika začela v Kamniški Bistrici, sedaj pa se že vrsto let odvija na naši plezalni steni v Kulturnem domu Kamnik. Format tekme je preprost – tisti ki prepleza več balvanov, je zmagovalec. S samo tekmo želimo organizirati dogodek, ki je v prvi vrsti namenjen druženju in povezovanju lokalnih plezalcev, medtem ko so rezultati drugotnega pomena.

Glede na to, kako se vsako leto povečuje število plezalcev vseh starosti, smo letos Bolder jago izpeljali kot celodnevni dogodek in tako tekmo razdelili na več starostnih kategorij, v katerih so tekmovali otroki od osmega leta, vse do odraslih. Letošnja Bolder jaga je bila po številu tekmovalcev najštevilčnejša, saj se je preko celega dneva tekme udeležilo okoli 140 plezalcev. Naša ideja druženja in povezovanja skozi plezanje je tokrat zares uspela, saj so nas obiskali plezalci iz vseh sosednjih klubov – PK Kamnik, ŠPO Komenda, ŠPO Domžale, na tekmo so prišli tudi iz Ljubljane.

Tako smo preko dneva dobili potrditev, da tudi športno in balvansko plezanje v Kamniku iz leta v leto dobiva večjo veljavo in svojo lastno tradicijo.

Luka Podbrežnik

Nazaj na Novice in obvestila