Stane Simšič – devetdesetletnik

Nazaj na Novice in obvestila

Stane Simšič – devetdesetletnik

Kar 24 let je vodil društvo upokojencev v Kamniku. V tem času so bile v preko 3000 članskem društvu ustanovljene številne športne in kulturne sekcije, posebno skrb pa so namenili tudi socialno varstvenem področju.

Stanislav Simšič se je rodil 18. aprila leta 1927 v kraju Laze, v občini Logatec. V Društvo upokojencev Kamnik se je vključil leta 1977, v organih upravljanja pa je bil aktiven od 1982. leta,.

Z njegovim predsedovanjem se je delovanje društva razširilo na številne dejavnosti, ki iz leta v leto uspešneje povezujejo številne člane. Na novo je formiral kulturo, pohodniško, planinsko, balinarsko, teniško, smučarsko in kolesarsko sekcijo, v katere se vključujejo tako moški kot ženske. Ustanovljena sta bila Folklorna skupina in mešeni pevski zbor.

Z novo organizacijsko strukturo sekcije za socialna vprašanja in sekcije za dopustovanje in izletništvo je društvo pod njegovim vodstvom dobilo nov zagon in nove vsebine.

V času njegovega predsedovanja je bila adaptirana društvena stavba, pridobljeno je bilo lastništvo stavbe, zgrajeno dvojno balinišče in asfaltirano dvorišče. Sam je vodil tudi gradbeni odbor za adaptacijo društvene zgradbe. Pod njegovim vodstvom društvo zelo uspešno sodeluje s Planinskim društvom Kamnik, osebno pa je dolga leta vodil planinsko, pohodniško in kulturno-propagandno sekcijo.

Stanislav Simšič je bil predsednik koordinacije vseh društev upokojencev v kamniški in komendski občini. Bil je tudi član Izvršnega odbora Zveze društev upokojencev Slovenije. Od ustanovitve Pokrajinske zveze društev upokojencev za Gorenjsko je bil njen član upravnega odbora in imenovan v športno komisijo.

Zasluge Stanislava Simšiča za tako uspešno in dobro organizacijo Društva upokojencev Kamnik, ki šteje preko 3.300 članov, so neprecenljive. Vodenje tako številne organizacije zahteva sposobnega in požrtvovalnega predsednika, kar Stanislav Simšič s svojim zavzetim delom dokazuje že več kot dve desetletji, so med drugim zapisali v obrazložitvi Zlatega priznanja občine Kamnik, ki ga je Simšič prejel leta 2008.

Kot navdušen planinec je do nedavnega uspešno vodil tudi člane planinske in pohodniške sekcije po planinskih poteh.

Za njegova dolgoletna prizadevanja v dobrobit kamniških upokojencev so mu podelili naziv častnega predsednika DU Kamnik.

Ob visokem življenjskem jubileju so Stanetu Simšiču iskreno čestitali člani vodstva DU Kamnik na čelu s predsednikom Vinkom Polakom.

Napisal: Franc SveteljFoto: Jasna Paladin

Nazaj na Novice in obvestila