NAMENIMO DEL DOHODNINE NAŠIM GORAM!

Nazaj na Novice in obvestila

NAMENIMO DEL DOHODNINE NAŠIM GORAM!

PD Kamnik se v teh dneh, ko smo pogosti obiskovalci finančne uprave, obrača na vas:Planinke in planinci, ljubitelji gora, izkoristimo možnost in NAMENIMO DEL DOHODNINE NAŠIM GORAM, NE DA BI NAS TO KAJ STALO! Vaša odločitev, ki velja za davčno tajnost, je povsem samostojna in za vas ne predstavlja nobene finančne obremenitve.

Planinstvo je ena najbolj množičnih dejavnosti v Sloveniji, ki v organizirani obliki temelji na prostovoljstvu – Planinsko društvo Kamnik ima status organizacije, ki deluje v javnem interesu, zato je posledično upravičenec do sredstev z naslova dohodnine. Zavezanci za dohodnino lahko namreč 0,5 odstotka odmerjene dohodnine namesto v proračun namenite eni ali več organizacijam. Okoli polovice dohodninskih zavezancev te možnosti še ni izkoristilo.Če se tudi vi zavedate in občutite pozitivno naravnanost in družbeno koristnost planinstva, vas vabimo, da del dohodnine namenite Planinskemu društvu Kamnik (davčna številka PD Kamnik je 82258198) , ki obnavlja in vzdržuje planinske poti v visokogorju in sredogorju Kamniško-Savinjskih Alp, dve visokogorski koči, organizira planinske izlete in ture ter skrbi za vzgojo in izobraževanje planincev.Vaša odločitev, ki velja za davčno tajnost, je povsem samostojna in za vas ne predstavlja nobene finančne obremenitve. Z njo le del sredstev, ki bi sicer pripadel državnemu proračunu, usmerite v dejavnost, ki jo podpirate. Finančni upravi RS morate sporočiti odločitev, da boste Planinskemu društvu Kamnik (davčna številka PD Kamnik je 82258198) namenili do 0,5% dohodnine na enega od naslednjih načinov:

preko spletne strani eDavki (registracija v sistem eDavki mogoča zgolj z vnosom svojega imena in priimka, elektronskega naslova, davčne številke ter kot varnostnega identifikatorja še številko informativnega izračuna dohodnine za preteklo leto),
pisno ali ustno na zapisnik pri pristojnem davčnem organu.

 
Zahvaljujemo se vsem, ki ste se že ali se še boste odločili, da del dohodnine namenite v podporo planinstvu!

Nazaj na Novice in obvestila