Na Kamniško sedlo in Brano s Hervisom in PD Kamnik

Nazaj na Novice in obvestila

Na Kamniško sedlo in Brano s Hervisom in PD Kamnik

V soboto, 31. julija, je Planinsko društvo Kamnik skupaj s Hervisom izpeljalo izlet za ljubitelje gora in vse tiste, ki bi to radi postali..

V sončnem jutru smo se zbrali pri izviru Kamniške Bistrice. Razdelili smo se na dve skupini a naš skupni cilj je bila Kamniška koča na Kamniškem sedlu. S poučnimi postanki v Klinu in na Pastircih so prvi hitro dosegli kočo. Tik pred nevihto pa so vsi udeleženci uživali udobje Kamniške koče. Ob okusni planinski malici, toplem čaju in sproščenem pogovoru smo mirno preživeli močno nevihto.

Po nevihti se je vreme razjasnilo in najbolj zagnani udeleženci in vodniki so se odpravili na vrh Brane (2252m). Na vrhu jih je čakal tudi planinski krst kot se to za tako turo spodobi. Iz vrha so sestopili v soncu in spoznavanju novih visokogorskih cvetlic. Vsi ostali udeleženci so v čudovitem po nevihtnem razgledu uživali na robu Kamniškega sedla (1906m), se naužili gorskega zraka in čudovitih gorskih cvetlic, potem pa jo počasi ubrali v dolino.

V dolino smo se vrnili zadovoljni, nasmejani in polni novih vtisov – v kamniških koncih je namreč vedno lepo, s PD Kamnik pa je še lepše! Posebna zahvala gre vsem vodnikom PD Kamnik za izvrstno opravljen izlet, Hervisu za pobudo in pa seveda udeležencem za dobro družbo.

Nazaj na Novice in obvestila