Mladi planinci: Doživljajsko-planinski tabor Zelenica 2016

Nazaj na Novice in obvestila

Mladi planinci: Doživljajsko-planinski tabor Zelenica 2016

Po približno uri in pol hoje smo srečno prispeli do koče na 1536 metrih nadmorske višine, kjer nas je že čakalo odlično kosilo. Po kosilu smo se namestili po sobah, razdelili v tri skupine in se po skupinah pripravljali za večerni nastop – naučili smo se eno pesem, zaigrali en skeč in si izbrali ime skupine. Po nastopu pa je sledil planinski krst, s katerim si je vsak izmed nas prislužil planinsko ime.

Tekom tedna smo imeli različne delavnice in tekmovanja, npr. vozle, izdelovanje zapestnic, poslikava spominskih kamnov, igre brez meja … V torek smo imeli tudi delavnico iz prve pomoči, ki sta jo izvedli Ana in Tinkara Jeras. Z njino pomočjo smo ponovili temeljne postopke nudenja prve pomoči.

Na taboru smo imeli tudi krajši pohod do doma pri izviru Završnice, na poti nazaj pa smo izvedli orientacijsko tekmovanje. Ob vsem tem pa smo se zelo zabavali in resnično uživali.

Za celodnevni pohod smo si letos izbrali Vrtačo na 2181 m nadmorske višine. Prvi del poti smo opravili vsi skupaj, na sedlu pod Vrtačo pa smo se razdelili v dve supini: ena skupina se je povzpela na vrh, druga skupina pa se je odpravila proti Zelenici. Z vrha Vrtače smo imeli res lep razgled na Blejsko jezero, avstrijski del Karavank, Stol in še druge vrhove. Na vrhu pa so nas prišle pozdravit tudi kavke. Vsi smo se vrnili celi, zdravi in prijetno utrujeni.

V petek, na koncu tabora, smo hoteli tudi letos skočiti v Blejsko jezero, ampak nam je ponagajalo vreme. Vrnili smo se okoli 17. ure. In ker smo res zelo uživali, bi se rada zahvalila učiteljici Lučki in Juliji ter vodniku Franceljnu, saj brez njih takšnega tabora ne bi bilo.

Dragi mladi planinci, se vidimo naslednje leto! Do takrat pa vam želim še veliko varnih in srečnih planinskih poti.

Nika Sakač, udeleženka tabora

Nazaj na Novice in obvestila