Izlet na Mrežce

Nazaj na Novice in obvestila

Izlet na Mrežce

Zborno mesto: Ob 7 uri na parkirišču trgovine Lidl v KamnikuVodnik: Andrej SlakTežavnost: Nezahteven turni smukPotek in opis poti: Mrežce so razgleden vrh nad planino Lipanca na Pokljuki, kjer stoji tudi čez zimo oskrbovana Blejska koča. Ker so pobočja proti Pokljuki precej zložna je dostop razmeroma varen tudi v zimskih razmerah. V zimskem času je priljubljena točka turnih smučarjev in pohodnikov, vsaj do koče. Z vrha je lep razgled na Triglav, Rjavino in Pokljuške vrhove. Pot nas bo vodila iz Kamnika do Šport hotela na Pokljuki, kjer bo naše izhodišče. Vzpon po markirani planinski poti, čez planino Zajavornik, mimo Blejske koče in proti vrhu. Višinske razlike je 735m! Za turo bomo potrebovali 5 ur.

Obvezna oprema in dokumenti: Turno smučarska oprema: smučarske palice, smuči s turnim okovjem, kože za smuči (psi), srenači, turnosmučarski čevlji, plazovna žolna ter vsa dodatna osebna oprema, ki je potrebna za varno zimsko hojo v gorah. Planinska izkaznica s plačano članarino.

Način prevoza: Osebni avtomobilStrošek izleta: 8,00 EUR – prevozPrijave in dodatne informacije:  Prijave do petka, 21.02.2014 na tel. 041/401 689 – Andrej

Opombe: V primeru neprimernih snežnih razmer, bo tura v petek zvečer odpovedana.

Nazaj na Novice in obvestila