May 15 2022
15. maja, 2022

JELENK- 1107 m, vrh nad Spodnjo Idrijo – PRESTAVLJENO NA NEDELJO

Datum izleta:NEDELJA, 15.05.2022
Odhod:Ob 7.00 uri iz parkirišča železniške postaje Kamnik
Vodenje in prijave:Katja Tabernik in Andrej Slak. Prijave do 6. maja 2022 do 16,00 ure, vodnici Katji Tabernik na tel. št. 041 721 478    
Težavnost:Pot je lahka markirana. 2.skupina bo šla po zavarovani poti.
Potek in opis poti: Jelenk je gora med dolino reke Idrijce, nad katero se strmo dviga in dolino reke Kanomljice. Z vrha, ki ima vpisno knjigo  in bližnjega gozda ni prav veliko razgleda, a bomo v sončnem dnevu vseeno opazili Krn in Kanin. Jelenk je že zelo poln planinskega cvetja. Tudi orhideje nas bodo razveseljevale. Žal je pred leti od planinske koče ostala le razvalina. Pa nič ne de, z vrha se bomo ob poti ustavili pri prijaznih domačinih, ki bodo prav za nas pripravili Idrijsko specialiteto – Idr’ske žlikrofe. Tudi žejni ne bomo odšli. Za izurjene planince in željne strmin, tudi plezanja ob jeklenicah, se bomo med potjo razdelili v dve skupini. Tiste, ki se boste odločili za drugo varianto morate imeti plezalne pasove, samovarovanje in čelade.  
Oprema in dokumenti:Planinski čevlji in oblačila primerni letnemu času. V hribih je še mraz, rabimo tudi kapo, rokavice in čelno svetilko.  
Način prevoza:Osebni avtomobil
Strošek izleta:med 15,00 in 18,00 € – odvisno od števila udeležencev.
Opombe:  V primeru neprimernih zimskih razmer, lahko vodnik turo odpove oziroma zamenja cilj, o čemer bodo prijavljeni obveščeni dan pred turo.