Alpinistični sprejem AO Kamnik

Nazaj na Novice in obvestila

Alpinistični sprejem AO Kamnik

 

V soboto, 16. decembra, je AO Kamnik postal bogatejši za pet alpinistov. Saša, Marjana, Lado, Vital in Boštjan so na Kamniškem sedlu tako doživeli svoj sprejem med kamniške alipniste.

Da bi bil zbor alpinistov zadovoljen, so se morali kandidati potruditi in pred sprejemom pripraviti okusen golaž. Seveda tudi vegetarijansko različico.

Okoli 18-te ure je velecenjena komisija po dolgih pripravah končno pričela z zasedanjem. Pet članov komisije, dva zagovornika in pa rabelj so odlično opravljali svoje delo. Velecenjeno komisijo je med ostalim zanimalo, zakaj so kandidati sploh prišli, kako jih je življenjska pot pripeljala prednje, vsak je moral spesniti akrostih z začetnicami AO KAMNIK. Sledilo je še nekaj vprašanj in iger.

Praktično za vsak odgovor jih je komisija nagradila s povprečno petimi udarci, v najboljšem primeru z glavno vrvjo. Rabelj je kazni izvrševal zelo dosledno, na trenutke je pozabil celo šteti.

Da pa "zelenjava" ne bi bila prikrajšana za udarce, so poskrbeli nekateri pripravniki, ki se kar niso mogli vzdržati komentarjev. Verjetno so si želeli, vsaj delno, začutiti, kako je biti alpinist.

Sprejem se je potegnil dolgo v večer,ko so kandidati vendarle dokazali, da so sposobni za alpiniste. Velecenjena komisija jim je postregla s pijačo za dobrodošlico, rabelj je odložil svoje pripomočke, zagovornika pa tudi nista imele več pripomb. Po izrečeni zaobljubi s strani kandidatov, so se kamniški alpinisti odločili, da jih sprejmejo medse.

Sledil je še kratek nagovor načelnika, za spomin so dobili Miheličevo knjigo Klic gora in pesmarico od Bojča.

Po uradnem delu sprejema, smo simbolično sprejeli medse tudi dva, sicer že stara člana odseka, vendar sprejeta na drugih odsekih. Matjaž in Vladimir sta morala, seveda s pomočjo publike, zapeti ’Veselo v Kamnik’.

Sledila je vsesplošna zabava, ki je trajala do jutranjih ur.

Boštjan Borštnar

Fotografije

Nazaj na Novice in obvestila