|


Letni program 2019 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sobota, 16. junij 2018, ogledov: 910

Najhitrejši tekač je za tek na Stari grad potreboval …

Zmagovalec teka na Stari grad je postal Dušan Globočnik, ki je za tek od starta za Zdravstvenim domom Kamnik do vrha Starega gradu potreboval 18 minut in 52 sekund. Drugo mesto je osvojil Matjaž Štanfel (19:10), tretjega pa Domen Avbelj (19:17). Najhitrejša tekačica pa je bila Dominika Ahačič s časom 24:53. Sledita Katja Marolt (25:27) in Dominika Ahačič (26:47).

„V domačem okolju zmaga vedno pomeni veliko. Ko sem gledal štartno listo, sem upal na zmago in jo tudi dosegel. Ideja teka na stari grad je mi je všeč in zelo bi si želel, da bi to postalo tradicionano tekmovanje," je dejal absolutni zmagovalec Dušan Globočnik.

Tekmovanje je štelo tudi kot občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole. Najhitreje je progo pretekel Žan Trebušak (letnik 2003) s časom 6:01. Drugo mesto je osvojil Izak Poljšak (letnik 2004, čas 6:22), tretje pa Nik Romšak (letnik 2006, čas 6:26).

»Kamnik je športno mesto, med drugim je tudi dom gorskega tega in zato je prav, da je v tekaški pokal Občine Kamnik vključen tudi tek na priljubljeno izletniško točko Stari grad nad Kamnikom. Verjamem, da bo današnja uspešno izvedena prireditev organizatorjem dala dodatni zagon, da bi ta tek postal stalnica,« je ob tem dejal podžupan Občine Kamnik Matej Slapar.

»Čestital bi vsem, ki so se prijavili na ta tek in ki so uspešno prispeli do cilja. Z izpeljano prireditvijo sem zadovoljen, želim pa si, da bi ta tek postal tradicionalen in da bi bil tudi v prihodnje vključen v tekaški pokal Občine Kamnik. Na ta način bomo še bolj opozorili na gorski tek, še en šport, ki je v Kamniku izrazito razvit,« je po teku dejal Franci Kramar in se posebej zahvalil PD Kamnik ter javnim delavcem za pomoč pri urejanju trase.

Povezana novica: Naši markacisti pripravljajo traso za tek na Stari grad

Vir: kamnik.info
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2019 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta