|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Katja Mlakar, sreda, 13. marec 2019, ogledov: 1231

Vesele gorice v snegu - POROČILO ZIMOVANJA

Prišle so zimske počitnice in z njimi čas za zimovanje. Zimske Vesele Gorice smo tudi letos gostovale v Domžalskem domu na Mali Planini. V petek smo se na Ravneh poslovili od staršev in se polni pričakovanj odpravili v breg. 

Še preden je padla noč, smo prispeli do Domžalskega doma. Razporedili smo se po sobah in se spoznavali ob igranju družabnih iger. Po slastni večerji, je sledilo predavanje Mateja,  ki nam je povedal kako se pripravimo na turo, na kaj moramo biti pozorni, kaj damo v nahrbtnik,…  Sledila je še pravljica in sanje so se lahko začele…

V soboto smo se zbudili v lepo, a vetrovno jutro. Marko in Urška sta otroke peljala na Veliki Bukovec, v Tiho dolino, na ogled Vetrnice in Velikega stanu. Druga skupina, pod taktirko Mateja, je prehodila pot do Velikega Bukovca, Ušivca, Tihe doline in Zelenega roba. Najmlajši pa so se z Vlasto in mano, odpravili do Gradišča. Veter je kar dobro bril, ampak za nas ni bilo ovire. Držimo se reka, da ni neprimernega vremena, ampak le neprimerna oprema. Mi smo imeli primerno opremo, tako da smo lahko uživali v snegu in soncu. Po popoldanskem sankanju in kepanju, nas je čakalo predavanje Urške – priprava na turo.  Delali smo po skupinah in spoznali veliko novega.  Večer je minil ob petju in spremljavi kitare. Sledila je še pravljica, ki nam jo je vsak večer prebrala Medeja, in sanje so se lahko začele…

Nedelja je prinesla ponovno lep, sončen dan in ravno pravšnjo teksturo snega. Saj veste, tako, da se lahko dričamo, pa kombinezon ne premoči J  Nedeljski dan je prinesel dve različni planinski turi: Marko in jaz, sva peljala otroke do Planina Konjščica, Vlasta in Urška pa do cerkve Marije Snežne, na Veliki Bukovec in na Gojško planino.  Po kosilu smo vadili zaustavljanje s cepinov, kopanje bivakov ter iskanje z žolno. Sledilo je tradicionalno izdelovanje planinskih zapestnic. Po večerji smo krstili vse tiste, ki so bili prvič z nami. Dobili so prava planinska imena. 

V ponedeljek smo utrjevali znanje ustavljanja s cepinom, priredili tekmovanje v kepanju, se sankali in uživali. Še prehitro je prišlo kosilo in čas za odhod. Polni novih spominov se vračamo v realen svet šole in služb.

Zahvala GRS Kamnik za pomoč pri izvedbi zimovanja.

Več utrinko si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Se vidimo kmalu!

Planinski pozdrav,

Katja Mlakar, vodja zimovanja 

Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=VT2vAuhqLV0&feature=youtu.be


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta