|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 23. december 2018, ogledov: 1268

Nočni pohod do Planinskega doma pod Storžičem

Konec leta je dan krajši in čas je za nočni pohod. Noč ima svojo moč. Nas strah ni bilo, saj nas je bilo kar za cel avtobus. Napolnjen je bil vse do zadnjega sedeža. Iz vasi Griže, smo se odpravili do Planinskega doma pod Storžičem. Pot nas je najprej vodila mimo kamnoloma, nato smo zavili v gozd. Neurje je na poti pustilo veliko razdejanje, zato smo morali včasih tudi malo poplezati in preskočiti kak potok. 

Veseli smo bili, ko smo zagledali luči doma, saj so se naši želodčki že začeli oglašati. Čas je bil za planinsko večerjo iz nahrbtnika. V koči smo se pogreli in okrepčali. Nato pa spet lučke na glavo in gremo v dolino. Prisluhnila sem pogovorom. Najstniki so v drugih vodah kot otroci. Nekatere zanima le še nasprotni spol, druge nove igrače, tretje skrbi šola. Čar planinstva je tudi v tem, da se pri hoji, lahko pogovarjaš s prijateljem. Čas hitro mine. Okolje je umirjeno in velikokrat se razvijajo strokovne in globoko debate. V prijetnih pogovorih, vsak s svojim sogovorcem, smo prikorakali do avtobusa. Kaj je lepšega kot to, da greš iz mrzlega gorskega zraka na toplo. Vožnja nas je prijetno zibala. Nekatere v rahel spanec, druge v nadaljnje pogovore.

IMG_af0a11c5979e69bcf39de52ede9de987_V

Nekateri otroci so prvič doživeli nočni pohod. A sigurno ne zadnjič. Kar spomnite starše ali prijatelje. Lučko na glavo in gremo v hrib. Pa naj bo to Stari grad, Sveti Primož ... ali samo nočni sprehod ob Kamniški Bistrici.

Za dobro vzdušje in varno pot smo skrbeli: Tadej, Urška, Barbi, Špela, Stanka, Vlasta in Katja.

Planinski pozdrav in se vidimo 19. januarja 2019 na tečaju varne hoje v hribe pozimi na Veliki Planini.

Besedilo in fotografije: Katja MlakarKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta