Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 11. september 2018

Why I Go To The Mountains

Zakaj grem v gore, se je v poletnih mesecih spraševal znani in priznani francoski fotograf Alex Strohl, ki je skupaj z Markom Petkom prepotoval doberšen del slovenskih Alp in pri tem posnel dva zanimiva filmčka. Obiskal je tudi kamniški biser, Veliko planino, se povzpel na Kokrško sedlo, prespal noč v samoti bivaka pod skuto ...

Svoja doživetja je strnil v kratek stavek: "3 drone crashes and 7 days of pure bliss in the Alps of Slovenia." Če jih prevedemo dobesedno, se berejo tako: "Trije uničeni droni in sedem dni čiste blaženosti v slovenskih Alpah". Lepo, mar ne?!
In kdo je Alex Strohl?!
Francoski fotograf, rojen Madridčan, katerega delo okarakterizirajo njegova izjemna potovanja. Skuša ujeti trenutke, ki se odvijajo pred nami - in zamegljujejo linije med delom in življenjem.

Strohlove fotografije so bile prikazane v prestižnih publikacijah kot so Forbes, Vanity Fair in Gentleman's Journal. Večino svojega časa preživi na cesti s svojo življenjsko partnerico Andreo Dabene s katero pogosto potujeta do najbolj oddaljenih krajev sveta.

Predlagam, da si zanimiva filmčka pogledate in uživate v ujetih trenutkih naše prečudovite dežele. Res smo lahko ponosni, da smo Slovenci.Povzel: Matjaž Šerkezi

http://www.pdkamnik.si/novice.php?pid=1002 17.06.2019