|


Letni program 2019 Medijsko središče Prijava na e-novice

sreda, 12. december 2018, ogledov: 376

OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V PLANINE V SNEGU

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK PRIREJA OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V PLANINE V SNEGU Na tečaju naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.
 
Vrsta dogodkaVabila
Kdaj12.12.2018
Kjeprostori PD Kamnik
Vodnik / kontaktBojan Pollak
PrijaveZaradi priprave gradiv je obvezna prijava na tečaj do NEDELJE, 9. DECEMBRA 2018 DO 17.00
Informacijebojan.pollak@siol.net ali na TELEFONSKO ŠTEVILKO 051 727-221, NA KATERI LAHKO DOBITE TUDI DODATNE IN
NamenTečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniški, a še nimajo veliko znanja in izkušenj.

Po začetnih formalnostih bosta predavanji o opremi za hojo pozimi v hribe in nevarnostih v gorah in planinah pozimi, nato pa predavanje oz. razgovor o pripravi na turo in svetovanje. Potrebna oprema za turo in vaje, ki bodo predvidoma v soboto, 15. decembra, so poleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, še: cepin, dereze in palice. Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, bi se je dalo nekaj tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v sredo. Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi. OD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV, KI ZNAŠAJO PO NORMATIVU ZA 10 UDELEŽENCEV SKUPAJ OKOLI 250,00 € Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom, so: 4 predavanja (oprema, nevarnosti, osnove priprave na turo, osnove tehnika gibanja s praktičnim prikazom), svetovanje, pregled opreme, morebitna sposoja opreme, vodenje in učenje na vajah, na turi in pisno gradivo: o opremi, nevarnostih (brošura) in osnovah gibanja v gorah in planinah v snegu (knjižica). Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje, obraba opreme itd.) v te stroške niso vključeni.


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2019 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta