|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

sobota, 17. december 2016, ogledov: 1326

Tečaj varnejše hoje v snegu, tura

Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.
 
Vrsta dogodkaVabila
Kdaj17.12.2016
KjeV prostorih PD Kamnik, Šutna 42.
Vodnik / kontaktBojan Pollak
PrijaveDO NEDELJE, 11. 12. 2015 DO 17.00 NA e-naslov bojan.pollak@siol.net ali na 041 826-375.
InformacijeNA e-naslov bojan.pollak@siol.net ali na 041 826-375.
PotLahka pot
Trajanje/dolžina6 - 10 h
Oprema / dokumentiPoleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, potrebni še: cepin, dereze in palice.

Po začetnih formalnostih bosta predavanji o opremi za hojo pozimi v hribe in nevarnostih v gorah in planinah pozimi, nato pa predavanje oz. razgovor o pripravi na turo in svetovanje.

Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, se jo bo dalo nekaj tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v sredo. Zato ne priporočamo, da bi opremo kupovali pred tečajem. Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi.

OD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI VSAJ NEKAJ ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV, KI ZNAŠAJO PO NORMATIVU ZA 10 UDELEŽENCEV SKUPAJ 340,65 €.

Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom, so: uporaba prostora, 4 predavanja (oprema, nevarnosti, osnove priprave naturo, osnove tehnika gibanja s praktičnim prikazom), svetovanje, pregled opreme, morebitna sposoja opreme, vodenje na vajah, na turi in pisno gradivo: o opremi, nevarnostih (brošura) in osnovah gibanja v gorah in planinah v snegu (knjižica). Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje itd.) v teh stroških niso vključeni.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta