|


Letni program 2018 Medijsko središče Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2018
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
alpinizem turno kolesarjenje športno plezanje ciciban planinec in mladi planinec
Strokovni članki / publikacije
 • Nogomet na najvišji ravni 2018 (PD)

  Letos je minilo že 39 let, odkar je bila na Korošici odigrana prva "tekma na najvišji ravni" v nogometu. Na začetku, leta 1979, je bila taka tekma nekakšne vrste parodija na kvaliteto jugoslovanskega nogometa, ki je pobiral večino sredstev, ki jih je nato ostalo manj za druge športe. Bilo je to druženje in tekma med predstavniki kranjskih in štajerskih alpinistov ob zaključku poletne plezalne sezone, po malo prilagojenih pravilih: ni avta, ni golmana, gol velja samo, če prileti žoga s prave strani, število igralcev je neomejeno, najmanj pa mora biti eden na vsaki strani ...
  Več
 • Via Adriatica s Pio Peršič in Andrejem Martinčičem (OP)

  Planinsko društvo Kamnik v sodelovanju z Grajsko teraso vabi v sredo, 24. 10. 2018, ob 19. uri na potopisno predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča »Via Adriatica«
  Več
 • Kamniška in Cojzova koča - čaj in malica le še iz nahrbtnika (OG)

  V gorah so se začeli barvati macesni, dnevi postajajo krajši, živali se pripravljajo na zimo. Svoja vrata pa sta zaprli tudi obe koči Planinskega društva Kamnik - Koča na Kamniškem sedlu in Cojzova koča na Kokrškem sedlu.

  Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo, ker ste pomlad in poletje preživeli z nami. V zimskem času bo ob vikendih občasno odprta Kamniška koča in o čemer vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani. Želimo vam varen korak, odlično turno smuko in ne pozabite - sedaj je čas, da obnovite svojo lavinsko opremo. Svoja vrata pa zapirajo tudi ostale koče v sredo in visokogorju. 
  Več
 • Gluhi strežejo v planinskih kočah (PD)

  Gluhi strežejo v planinskih kočah je akcija ob tednu gluhih, ki bo potekala 22. in 23. septembra 2018. Odpiramo novo poglavje v planinski zgodbi, kjer vsak doživi drugačnost in prejme priložnost. Skupaj ustvarjamo skupen jezik inkluzije, s katero presegamo stereotipe in predsodke o gluhih. Preko socialnih, kulturnih in pohodniških aktivnosti združujemo prostovoljce, oskrbnike in osebje planinskih koč ter obiskovalce.
  Več
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu
ODPRTA: 19. - 21.10.2018
 
Cojzova koča na Kokrskem sedlu
ZAPRTA
 
Napovednik od 22. 10. do 20. 11. 2018
Trenutno ni dogodkov ...

Vreme
 

Vremenska napoved

Ponedeljek, 22.10.2018 ob 6h Napoved za GORSKI SVET

Danes bo v Julijskih Alpah in gorah Primorske pretežno jasno, drugod pa dopoldne še oblačno in predvsem na Notranjskem tudi megleno. Popoldne se bo povsod postopno jasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo popoldne okoli 4, na 2500 m pa okoli 0 °C.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-10-22 06:06
Facebook
© Planinsko društvo Kamnik, 2018 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta